Sztrapacska recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 15 dkg liszt
- só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg húsos szalonna kisütve
- 20 dkg juhtúró
Elkészítése:
A burgonyát nyersen húsdarálón ledaráljuk vagy lereszeljük.
Fűszerezzük és hozzáadjuk a tojásokat, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy nokedli sűrűségű masszát kapjunk.
A tésztát sós, lobogó vízbe szaggatjuk és kifőzzük. Néha keverjük meg.
Ha feljöttek a víz felszínére, akkor főzzük még 1-2 percig, majd szűrjük le.
Leszűrés után tehetünk rá juhtúrót, tehéntúrót, tejfölt, szalonna pörcöt vagy pirított savanyú káposztát is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »