Színes csirke recept
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 1 fej lilahagyma
- burgonya
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db erős paprika (ha nem szereted elhagyható)
- grillcsirke fűszersó
- 1 ek méz
- 3 ek mustár
- zsír a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
Először is a hozzávalókat a hagymát, az erős paprikát a kaliforniai paprikát összevágtam.
A csirkecombokat jól megmostam, majd bedörzsöltem a fűszersóval és a kizsírozott tepsibe raktam őket letakarva alufóliával és mehetett be a sütőbe 180 fokra.
Később kivettem, nyakon öntöttem az összekevert mézzel és mustárral, én ízlés szerint használtam a mézet és a mustárt de kb 1 ek méz és 3 ek mustár.
Ezután rápakoltam a paprikákat, a hagymát és az erős paprika karikákat.
Visszatettem 15 percre a sütőbe, de már alufólia nélkül.
Utána ismét kivettem, amikor már szép aranybarna lett a csirke és mellé raktam a krumpli karikákat. Meglocsoltam a szaftjával és addig sütöttem míg a krumpli ropogós nem lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









