Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Székelykáposzta kuktában recept

Székelykáposzta kuktában
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg dagadó, vagy lapocka
    • 1,5 kg vecsési savanyú káposzta
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 ek libazsír
    • 1 tv paprika
    • 1 hámozott paradicsom
    • 1 ek törött bors
    • 6-8 db babérlevél
    • 2 ek fűszerpaprika

    Elkészítése:

    A hús először hosszanti csíkokra, majd kockákra vágom (kb.4*4 cm-esre).

    A hagymát, a paprikát és paradicsomot apróra vágom, a zsiradékkal és a hússal együtt belerakom a kuktába. Lefedve, lassú tűzön, többszöri kevergetés mellett zsírjára sütöm.

    Amikor kezdi saját levét elfőni, akkor teszem rá a fűszerpaprikát, borsot és ezekkel jól átkeverem. Hozzárakom a tálban fellazított káposztát, fakanállal jól átkeverem a fűszeres hússal, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Én a felöntő vizet szoktam megsózni.

    A káposztát mindenképpen kóstoljuk meg és annak sósságát számítsuk hozzá a sózáskor. Általában csak annyi plusz sózást igényel ez az étel, amennyit a pörkölthöz tennénk.

    A kukta sípoló hangja után fél órán át főzzük, majd elzárva a lángot, még legalább fél órán át hagyjuk lezárva, hogy készre puhuljon.

    Tipp:

    Nálam kuktában készült. A kuktát nem csak azért szeretem, mert jócskán lerövidül a főzési idő, de főképp azért, mert minden íz az ételben marad, így sokkal finomabb, mintha a konyhánkat gőzölögtettük volna tele az elfövő finomságokkal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá