Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Svéd húsgombocok csőben sült burgonyával recept

Svéd húsgombocok csőben sült burgonyával
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Gombóchoz:

    • 50 dkg darált hús
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 db szikkadt zsemle
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek finomliszt
    • őrölt fekete bors
    • pirospaprika

    Mustárszószhoz:

    • 3 ek mustár
    • 5 dkg vaj
    • 1 dl főzőtejszín
    • 1 ek finomra vágott snidling
    • őrölt fekete bors

    Burgonyához:

    • 1 kg burgonya
    • 2 dl tej
    • 2 dl tejszín
    • 1 csomag tejszínes, fokhagymás fűszerkeverék

    Elkészítése:
    A gombóchoz a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A zsemléket beáztatjuk, majd kicsavarjuk, hozzáadjuk a húshoz a hagymával, tojással. Jól összedolgozzuk az egészet és ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával. Hozzáadjuk a lisztet. Az egészet ismét jól összedolgozzuk. Kis golyókat formálunk, és olajban kisütjük. A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a mustárt, tejszínt, és snidlinget. Ízlés szerint sózzuk.
    A burgonyát megfőzzük héjában, megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Agy tepsit kivajazunk, olajozunk, a burgonyát elrendezzük benne . A tejszínes-fokhagymás fűszerkeveréket elkeverjük a tejjel,tejszínnel a krumplira öntjük és jól összesütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá