Svéd húsgombocok csőben sült burgonyával recept
Hozzávalók:
Gombóchoz:
- 50 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db szikkadt zsemle
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek finomliszt
- só
- őrölt fekete bors
- pirospaprika
Mustárszószhoz:
- 3 ek mustár
- 5 dkg vaj
- 1 dl főzőtejszín
- 1 ek finomra vágott snidling
- őrölt fekete bors
Burgonyához:
- 1 kg burgonya
- 2 dl tej
- 2 dl tejszín
- 1 csomag tejszínes, fokhagymás fűszerkeverék
Elkészítése:
A gombóchoz a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A zsemléket beáztatjuk, majd kicsavarjuk, hozzáadjuk a húshoz a hagymával, tojással. Jól összedolgozzuk az egészet és ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával. Hozzáadjuk a lisztet. Az egészet ismét jól összedolgozzuk. Kis golyókat formálunk, és olajban kisütjük. A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a mustárt, tejszínt, és snidlinget. Ízlés szerint sózzuk.
A burgonyát megfőzzük héjában, megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Agy tepsit kivajazunk, olajozunk, a burgonyát elrendezzük benne . A tejszínes-fokhagymás fűszerkeveréket elkeverjük a tejjel,tejszínnel a krumplira öntjük és jól összesütjük.