Hozzávalók:
Gombóchoz:
Mustárszószhoz:
Burgonyához:
Elkészítése:
A gombóchoz a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A zsemléket beáztatjuk, majd kicsavarjuk, hozzáadjuk a húshoz a hagymával, tojással. Jól összedolgozzuk az egészet és ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával. Hozzáadjuk a lisztet. Az egészet ismét jól összedolgozzuk. Kis golyókat formálunk, és olajban kisütjük. A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a mustárt, tejszínt, és snidlinget. Ízlés szerint sózzuk.
A burgonyát megfőzzük héjában, megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Agy tepsit kivajazunk, olajozunk, a burgonyát elrendezzük benne . A tejszínes-fokhagymás fűszerkeveréket elkeverjük a tejjel,tejszínnel a krumplira öntjük és jól összesütjük.