Svéd húsgombocok csőben sült burgonyával

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Gombóchoz:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db szikkadt zsemle
  • 1 db tojás
  • 3 ek finomliszt
  • őrölt fekete bors
  • pirospaprika

Mustárszószhoz:

  • 3 ek mustár
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 ek finomra vágott snidling
  • őrölt fekete bors

Burgonyához:

  • 1 kg burgonya
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag tejszínes, fokhagymás fűszerkeverék

Elkészítése:
A gombóchoz a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A zsemléket beáztatjuk, majd kicsavarjuk, hozzáadjuk a húshoz a hagymával, tojással. Jól összedolgozzuk az egészet és ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával. Hozzáadjuk a lisztet. Az egészet ismét jól összedolgozzuk. Kis golyókat formálunk, és olajban kisütjük. A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a mustárt, tejszínt, és snidlinget. Ízlés szerint sózzuk.
A burgonyát megfőzzük héjában, megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Agy tepsit kivajazunk, olajozunk, a burgonyát elrendezzük benne . A tejszínes-fokhagymás fűszerkeveréket elkeverjük a tejjel,tejszínnel a krumplira öntjük és jól összesütjük.