Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült debreceni köménymagos kelkáposztával recept

Sült debreceni köménymagos kelkáposztával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 szál debreceni kolbász
    • 2 nagy fej vöröshagyma
    • 1 kisebb fej kelkáposzta
    • 3 dl csirkealaplé
    • 2 dl tejföl
    • 2 tk egész köménymag
    • 2 tk magos dijoni mustár
    • 2 ek olívaolaj
    • 3 dkg vaj

    Elkészítése:

    Forrósítsunk fel 1 ek olajat, tegyük bele a kolbászokat és pár perc alatt süssük szép pirosra, majd szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre (sütés közben többször forgassuk meg, hogy egyformán süljön).

    A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe és vékonyan szeleteljük fel. A káposztát vágjuk fel 6 részre úgy, hogy a torzsája összefogja a leveleket.

    A maradék olajat és a vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát, szórjuk meg sóval, majd néha megkeverve pároljuk aranybarnára.

    Ezután a hagymát szórjuk meg a köménymaggal, majd pirítsuk együtt 1-2 percig.

    Ezután tegyük rá a káposztaszeleteket, öntsük fel az alaplével, fedjük le és pároljuk pár perc alatt puhára a káposztát, majd óvatosan szedjük ki egy tányérra.

    A visszamaradt hagymás szafthoz adjuk hozzá a tejfölt és a mustárt, forraljuk össze, majd tegyük bele a káposztát és a sült kolbászt is. Ezután főzzük pár percig, hogy a szaft kissé besűrűsödjön és az ízek összefőjenek (közben többször rázogassuk meg, de keverni nem szabad, mert különben összetörik a káposzta).

    Közben ízlés szerint készítsünk mellé köretet, pl a krumplipürét vagy esetleg rizst, kuszkuszt.

    Tálaláskor kanalazzunk a tányérba pár kanál hagymás szaftot, helyezzük rá a káposztát, a kolbászt, a köretet, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá