Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-sajtos burgonyagolyók recept

Sonkás-sajtos burgonyagolyók
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Golyókhoz:

    • 3 darab burgonya
    • 1 teáskanál só
    • 100 g sonka (főtt, akár húsvéti)
    • 100 g sajt
    • 70 g kukoricakeményítő
    • 1 csokor petrezyelyemzöld

    Sütéshez:

    • olaj

    Elkészítése:

    A burgonyát megmámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük és áttörjük, majd teljesen kihűtjük.

    A kihűlt burgonyához adjuk az apróra vágott sonkát, petrezselymet, a lereszelt sajtot és a keményítőt, majd alaposan összedolgozzuk a masszát.

    Kissé beolajozott kiézzel kb dió nagyságú golyókat formázunk belőle, majd felforrósított olajban aranybarnára sütjük. Figyeljünk rá, hogy miután beletettük az olajba kissé mozgassuk át, mert a sajt miatt hajlamosak leragadni, de amint kap egy kis kérget nem lesz probléma.

    Papírtörlőre szedjük és még melegen tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek