Sonkás-sajtos burgonyagolyók recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Golyókhoz:
- 3 darab burgonya
- 1 teáskanál só
- 100 g sonka (főtt, akár húsvéti)
- 100 g sajt
- 70 g kukoricakeményítő
- 1 csokor petrezyelyemzöld
Sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A burgonyát megmámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük és áttörjük, majd teljesen kihűtjük.
A kihűlt burgonyához adjuk az apróra vágott sonkát, petrezselymet, a lereszelt sajtot és a keményítőt, majd alaposan összedolgozzuk a masszát.
Kissé beolajozott kiézzel kb dió nagyságú golyókat formázunk belőle, majd felforrósított olajban aranybarnára sütjük. Figyeljünk rá, hogy miután beletettük az olajba kissé mozgassuk át, mert a sajt miatt hajlamosak leragadni, de amint kap egy kis kérget nem lesz probléma.
Papírtörlőre szedjük és még melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









