Sonkás-sajtos burgonyagolyók

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Golyókhoz:

  • 3 darab burgonya
  • 1 teáskanál só
  • 100 g sonka (főtt, akár húsvéti)
  • 100 g sajt
  • 70 g kukoricakeményítő
  • 1 csokor petrezyelyemzöld

Sütéshez:

  • olaj

Elkészítése:

A burgonyát megmámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük és áttörjük, majd teljesen kihűtjük.

A kihűlt burgonyához adjuk az apróra vágott sonkát, petrezselymet, a lereszelt sajtot és a keményítőt, majd alaposan összedolgozzuk a masszát.

Kissé beolajozott kiézzel kb dió nagyságú golyókat formázunk belőle, majd felforrósított olajban aranybarnára sütjük. Figyeljünk rá, hogy miután beletettük az olajba kissé mozgassuk át, mert a sajt miatt hajlamosak leragadni, de amint kap egy kis kérget nem lesz probléma.

Papírtörlőre szedjük és még melegen tálaljuk.