Sonkás-hagymás sült bab recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 600 g füstölt sonka
- 500 g fejtett bab
- 3 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A babot előző este beáztatjuk. Másnap sós vízben megfőzzük. Miután megfőtt leszűrjük.
2 fej vöröshagymát megpucolunk, felszeleteljük, 5 ek olajon megdinszteljük, majd rátesszük a leszűrt babot. Tűzön még pár percig átforgatjuk.
A sonkát 1-2 órára vízbe áztatjuk. Annyi vízben megfőzzük, ami ellepi. A vízbe tesszük a megpucolt fokhagymát.
Amikor a hús megfőtt, megvárjuk, amíg kihűl és vékony csíkokra felszeleteljük.
A maradék olajon az egy fej vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a csíkokra vágott húst és 5-10 percig sütjük.
Tejföllel (vagy nélküle) tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.