Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-hagymás sült bab recept

Sonkás-hagymás sült bab
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 600 g füstölt sonka
    • 500 g fejtett bab
    • 3 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 10 ek napraforgó olaj
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A babot előző este beáztatjuk. Másnap sós vízben megfőzzük. Miután megfőtt leszűrjük.

    2 fej vöröshagymát megpucolunk, felszeleteljük, 5 ek olajon megdinszteljük, majd rátesszük a leszűrt babot. Tűzön még pár percig átforgatjuk.

    A sonkát 1-2 órára vízbe áztatjuk. Annyi vízben megfőzzük, ami ellepi. A vízbe tesszük a megpucolt fokhagymát.

    Amikor a hús megfőtt, megvárjuk, amíg kihűl és vékony csíkokra felszeleteljük.

    A maradék olajon az egy fej vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a csíkokra vágott húst és 5-10 percig sütjük.
    Tejföllel (vagy nélküle) tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá