Sonkás-hagymás sült bab recept

Hozzávalók:
- 600 g füstölt sonka
- 500 g fejtett bab
- 3 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A babot előző este beáztatjuk. Másnap sós vízben megfőzzük. Miután megfőtt leszűrjük.
2 fej vöröshagymát megpucolunk, felszeleteljük, 5 ek olajon megdinszteljük, majd rátesszük a leszűrt babot. Tűzön még pár percig átforgatjuk.
A sonkát 1-2 órára vízbe áztatjuk. Annyi vízben megfőzzük, ami ellepi. A vízbe tesszük a megpucolt fokhagymát.
Amikor a hús megfőtt, megvárjuk, amíg kihűl és vékony csíkokra felszeleteljük.
A maradék olajon az egy fej vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a csíkokra vágott húst és 5-10 percig sütjük.
Tejföllel (vagy nélküle) tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »