Sonkás-hagymás sült bab

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 600 g füstölt sonka
  • 500 g fejtett bab
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

A babot előző este beáztatjuk. Másnap sós vízben megfőzzük. Miután megfőtt leszűrjük.

2 fej vöröshagymát megpucolunk, felszeleteljük, 5 ek olajon megdinszteljük, majd rátesszük a leszűrt babot. Tűzön még pár percig átforgatjuk.

A sonkát 1-2 órára vízbe áztatjuk. Annyi vízben megfőzzük, ami ellepi. A vízbe tesszük a megpucolt fokhagymát.

Amikor a hús megfőtt, megvárjuk, amíg kihűl és vékony csíkokra felszeleteljük.

A maradék olajon az egy fej vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a csíkokra vágott húst és 5-10 percig sütjük.
Tejföllel (vagy nélküle) tálaljuk.