Sonkás-gombás penne recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg penne
- 15 dkg füstölt, főtt sonka
- 1 kis üveg szeletelt gomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 20 dkg sajt
- 3 dkg parmezán
- 1 dl főzőtejszín
- 1 tk morzsolt petrezselyemzöld
- 1 kk ételízesítő
- csipet őröltbors
- csipet őrölt szerecsendió
Elkészítése:
A sonkát keskeny csíkokra vágjuk, a sajtokat lereszeljük és a trappistából egy keveset félreteszünk a tálaláshoz.
Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagyma gerezdeket az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a sajtokat, a fűszereket, a gombát a levével együtt és a tejszínt, majd 3-4 perc alatt, míg a sajt is feloldódik benne, összefőzzük.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük és még forrón összekeverjük a sonkás szósszal.
Tálaláskor egy kis reszelt sajtot szórunk rá.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »