Sonkás-gombás penne recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg penne
- 15 dkg füstölt, főtt sonka
- 1 kis üveg szeletelt gomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 20 dkg sajt
- 3 dkg parmezán
- 1 dl főzőtejszín
- 1 tk morzsolt petrezselyemzöld
- 1 kk ételízesítő
- csipet őröltbors
- csipet őrölt szerecsendió
Elkészítése:
A sonkát keskeny csíkokra vágjuk, a sajtokat lereszeljük és a trappistából egy keveset félreteszünk a tálaláshoz.
Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagyma gerezdeket az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a sajtokat, a fűszereket, a gombát a levével együtt és a tejszínt, majd 3-4 perc alatt, míg a sajt is feloldódik benne, összefőzzük.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük és még forrón összekeverjük a sonkás szósszal.
Tálaláskor egy kis reszelt sajtot szórunk rá.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »