Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-gombás penne recept

Sonkás-gombás penne
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg penne
    • 15 dkg füstölt, főtt sonka
    • 1 kis üveg szeletelt gomba
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek olívaolaj
    • 20 dkg sajt
    • 3 dkg parmezán
    • 1 dl főzőtejszín
    • 1 tk morzsolt petrezselyemzöld
    • 1 kk ételízesítő
    • csipet őröltbors
    • csipet őrölt szerecsendió

    Elkészítése:

    A sonkát keskeny csíkokra vágjuk, a sajtokat lereszeljük és a trappistából egy keveset félreteszünk a tálaláshoz.

    Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagyma gerezdeket az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a sajtokat, a fűszereket, a gombát a levével együtt és a tejszínt, majd 3-4 perc alatt, míg a sajt is feloldódik benne, összefőzzük.

    A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük és még forrón összekeverjük a sonkás szósszal.

    Tálaláskor egy kis reszelt sajtot szórunk rá.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá