Sonkás-gombás penne

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1/2 kg penne
  • 15 dkg füstölt, főtt sonka
  • 1 kis üveg szeletelt gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 20 dkg sajt
  • 3 dkg parmezán
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 tk morzsolt petrezselyemzöld
  • 1 kk ételízesítő
  • csipet őröltbors
  • csipet őrölt szerecsendió

Elkészítése:

A sonkát keskeny csíkokra vágjuk, a sajtokat lereszeljük és a trappistából egy keveset félreteszünk a tálaláshoz.

Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagyma gerezdeket az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a sajtokat, a fűszereket, a gombát a levével együtt és a tejszínt, majd 3-4 perc alatt, míg a sajt is feloldódik benne, összefőzzük.

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük és még forrón összekeverjük a sonkás szósszal.

Tálaláskor egy kis reszelt sajtot szórunk rá.

Jó étvágyat kívánok!