Somogyi galuska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10-15 dkg füstölt szalonna
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 1 csapott ek pirospaprika
- 30 dkg tejföl
- 3 dl víz
- só, bors, majoránna ízlés szerint
Galuskához:
- 50 dkg finomliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csapott kk só
- kb 3-3,5 dl víz
Elkészítése:
Először a szaftot készítjük el. A szalonnát apróra felvágjuk és elkezdjük kis lángon kisütni a zsírját. Amikor kisült, akkor hozzáadjuk a tisztított és felaprított vöröshagymát és elkezdjük pirítani.
Amikor kellőképpen összeesett a hagyma, akkor rátesszük a pisorpaprikát és átpirítjuk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a fűszereket (só, bors és majoránna), majd addig főzzük, amíg a hagyma meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a karikázott zöldhagymát is és ezzel is főzzük kcisit.
A tejfölt elkeverjük kevés szafttal (hőkiegyenlítés miatt), majd hozzáadjuk a hagymás-szalonnás alapohoz és összeforraljuk.
A galuskához a lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tojásokat és a víz nagyrészét, majd elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha kell, akkor dolgozunk még bele vizet.
Sós, logogó vízbe szaggatjuk a galuskát és kifőzzük több részletben. A kész galuskát a meleg szaftba szedjük és összeforgatjuk.
Pirított baconnel és petrezselyemmel vagy snidlinggl tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »