Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Somogyi galuska recept

Somogyi galuska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10-15 dkg füstölt szalonna
    • 3 közepes fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 szál újhagyma
    • 1 csapott ek pirospaprika
    • 30 dkg tejföl
    • 3 dl víz
    • só, bors, majoránna ízlés szerint

    Galuskához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 csapott kk só
    • kb 3-3,5 dl víz

    Elkészítése:

    Először a szaftot készítjük el. A szalonnát apróra felvágjuk és elkezdjük kis lángon kisütni a zsírját. Amikor kisült, akkor hozzáadjuk a tisztított és felaprított vöröshagymát és elkezdjük pirítani.

    Amikor kellőképpen összeesett a hagyma, akkor rátesszük a pisorpaprikát és átpirítjuk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a fűszereket (só, bors és majoránna), majd addig főzzük, amíg a hagyma meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a karikázott zöldhagymát is és ezzel is főzzük kcisit.

    A tejfölt elkeverjük kevés szafttal (hőkiegyenlítés miatt), majd hozzáadjuk a hagymás-szalonnás alapohoz és összeforraljuk.

    A galuskához a lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tojásokat és a víz nagyrészét, majd elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha kell, akkor dolgozunk még bele vizet.

    Sós, logogó vízbe szaggatjuk a galuskát és kifőzzük több részletben. A kész galuskát a meleg szaftba szedjük és összeforgatjuk.

    Pirított baconnel és petrezselyemmel vagy snidlinggl tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá