Hozzávalók:
Galuskához:
Elkészítése:
Először a szaftot készítjük el. A szalonnát apróra felvágjuk és elkezdjük kis lángon kisütni a zsírját. Amikor kisült, akkor hozzáadjuk a tisztított és felaprított vöröshagymát és elkezdjük pirítani.
Amikor kellőképpen összeesett a hagyma, akkor rátesszük a pisorpaprikát és átpirítjuk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a fűszereket (só, bors és majoránna), majd addig főzzük, amíg a hagyma meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a karikázott zöldhagymát is és ezzel is főzzük kcisit.
A tejfölt elkeverjük kevés szafttal (hőkiegyenlítés miatt), majd hozzáadjuk a hagymás-szalonnás alapohoz és összeforraljuk.
A galuskához a lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tojásokat és a víz nagyrészét, majd elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha kell, akkor dolgozunk még bele vizet.
Sós, logogó vízbe szaggatjuk a galuskát és kifőzzük több részletben. A kész galuskát a meleg szaftba szedjük és összeforgatjuk.
Pirított baconnel és petrezselyemmel vagy snidlinggl tálaljuk.