Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Savanyú káposztán sült oldalas recept

Savanyú káposztán sült oldalas
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Húshoz:

    • 12 szelet oldalas
    • 1 tasak magyaros fűszerkeverék
    • 1 tk zúzott fokhagyma
    • 1-2 ek étolaj

    Továbbá:

    • 1 kg savanyú káposzta
    • 3 ek étolaj
    • 1 dl víz

    Elkészítése:

    Az olajat összekeverjük a fokhagymával és a fűszerkeverékkel, majd beletesszük a húst és jól átforgatjuk az egészet.

    A savanyúkáposztát, ha nagyon intenzív átmossuk és egy edénybe téve az olajjal és a vízzel kb 10-12 percig fedő alatt pároljuk.

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

    Egy tepsit vagy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, beletesszük a forró, lédús káposztát, egyenletesen elrendezzük, majd sorban, kissé belenyomkodva ráhelyezzük az oldalasokat, lefedjük alufóliával és betesszük a sütőbe 90 percre.
    Mozgatni, forgatni nem kell! Leégni nem fog, mert azon a folyadékon fő, amit menet közben a hús enged!

    Másfél óra múlva levesszük a fóliát és addig sütjük tovább, amíg a húsok egy picit megpirulnak, ez nagyjából 20-22 perc.

    Kicsit pihentetjük, majd friss kenyérrel tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá