Savanyú káposztán sült oldalas

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Húshoz:

  • 12 szelet oldalas
  • 1 tasak magyaros fűszerkeverék
  • 1 tk zúzott fokhagyma
  • 1-2 ek étolaj

Továbbá:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 3 ek étolaj
  • 1 dl víz

Elkészítése:

Az olajat összekeverjük a fokhagymával és a fűszerkeverékkel, majd beletesszük a húst és jól átforgatjuk az egészet.

A savanyúkáposztát, ha nagyon intenzív átmossuk és egy edénybe téve az olajjal és a vízzel kb 10-12 percig fedő alatt pároljuk.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, beletesszük a forró, lédús káposztát, egyenletesen elrendezzük, majd sorban, kissé belenyomkodva ráhelyezzük az oldalasokat, lefedjük alufóliával és betesszük a sütőbe 90 percre.
Mozgatni, forgatni nem kell! Leégni nem fog, mert azon a folyadékon fő, amit menet közben a hús enged!

Másfél óra múlva levesszük a fóliát és addig sütjük tovább, amíg a húsok egy picit megpirulnak, ez nagyjából 20-22 perc.

Kicsit pihentetjük, majd friss kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!