Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott zöldbab recept

Rakott zöldbab
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg zöldbab
    • 2 dl rizs
    • 50 dkg darálthús
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 tk fűszerpaprika
    • étolaj
    • 330 g tejföl
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 10 dkg füstölt szalonna

    Elkészítése:

    A zöldbabot sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A rizst dupla mennyiségű vízben elkészítjük. A szalonnát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük.

    Kevés olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, rászórjuk a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a húst, összekeverjük és kb.1 dl vízzel felöntjük. Sózzuk és jó szaftos pörköltet készítünk.

    Kivajazott, hőálló tálba vagy kisebb tepsibe rétegezzük: először a zöldbab felét, aztán a rizs felét, ráöntjük a tejföl felét, majd az összes húst. Ezután újra rizs, zöldbab és a tetejére a maradék tejföl kerül.

    Rászórjuk a reszelt sajtot, a felkockázott szalonnát és 190 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt összesütjük.

    Jó étvágyat mindenkinek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá