Rakott zöldbab

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg zöldbab
  • 2 dl rizs
  • 50 dkg darálthús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk fűszerpaprika
  • étolaj
  • 330 g tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg füstölt szalonna

Elkészítése:

A zöldbabot sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A rizst dupla mennyiségű vízben elkészítjük. A szalonnát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük.

Kevés olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, rászórjuk a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a húst, összekeverjük és kb.1 dl vízzel felöntjük. Sózzuk és jó szaftos pörköltet készítünk.

Kivajazott, hőálló tálba vagy kisebb tepsibe rétegezzük: először a zöldbab felét, aztán a rizs felét, ráöntjük a tejföl felét, majd az összes húst. Ezután újra rizs, zöldbab és a tetejére a maradék tejföl kerül.

Rászórjuk a reszelt sajtot, a felkockázott szalonnát és 190 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt összesütjük.

Jó étvágyat mindenkinek!