Rakott burgonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg (egyforma méretű) burgonya
- 0,5 kg füstölt,- vagy lángolt kolbász
- 8-10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 270 g tejföl
- ételízesítő
- őrölt bors
- 1 tk margarin, vagy étolaj
Díszítéshez:
- 15 dkg császárszalonna
- 2 színes tv paprika
Elkészítése:
A burgonyát megmossuk, és sós vízben a tojásokkal együtt (vagy másik edényben) megfőzzük. Hideg vízben hirtelen lehűtjük, meghámozzuk, és külön-külön tálba téve felszeleteljük mindet.
A kolbászt lebőrözzük, és felkarikázzuk.
A főtt burgonyát három, a tojást és a kolbászt kettő részre osztjuk.
A tepsit vagy tűzálló tálat kikenjük a margarinnal vagy az olajjal, és az alját kirakjuk 1 rész főtt burgonya szeletekkel, 1 rész kolbásszal, és az 1 rész főtt tojás szeletekkel.
Megismételjük a sorrendet, és a tetejét burgonyával zárjuk.
A tejfölt kikeverjük 2 evőkanál vízzel (attól függ, mennyire sűrű), az ételízesítővel és a borssal, majd rákenjük a krumplira.
A díszítéshez a császárszalonnát csíkokra, a paprikákat karikára vágjuk, és ízlés szerint elhelyezzük a tejföl tetején.
Előmelegített sütőbe téve 180 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Céklasalátával, vagy bármilyen savanyúsággal és friss kenyérrel nagyon finom és kiadós étel.
A rakott burgonya kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »