Bolognai rakott krumpli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 kg burgonya
- 1 kg darált hús
- 2 fej hagyma
- néhány gerezd fokhagyma
- 300 g paradicsomszósz
- szárított bazsalikom, és oregánó
- 450 g tejföl
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 kanál liszt
- só, őrölt bors
- 100 g reszelt sajt
- kevés étolaj
Elkészítése:
A krumplit, megpucoljuk, feldaraboljuk, majd sós vízben megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymagerezdeket egy kés lapjával szétnyomunk, majd kevés olajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a darált húst, majd fehéredésig pirítjuk .Felöntjük a paradicsom szósszal, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a szárított fűszerekkel és összeforraljuk.
Összekeverjük a megfőtt, leszűrt krumplival, majd kerámia sütőtálba öntjük.
A tetejére mártás keverünk a tejfölből, 3 kanál lisztből és a 4 tojásból. Ráborítjuk a krumplira, majd megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben pár perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Újszerű rakott krumpli bolognai ragu hozzáadásával. Legalább olyan jó, mintha spagettivel készült volna.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

