Bolognai rakott krumpli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kg burgonya
- 1 kg darált hús
- 2 fej hagyma
- néhány gerezd fokhagyma
- 300 g paradicsomszósz
- szárított bazsalikom, és oregánó
- 450 g tejföl
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 kanál liszt
- só, őrölt bors
- 100 g reszelt sajt
- kevés étolaj
Elkészítése:
A krumplit, megpucoljuk, feldaraboljuk, majd sós vízben megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymagerezdeket egy kés lapjával szétnyomunk, majd kevés olajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a darált húst, majd fehéredésig pirítjuk .Felöntjük a paradicsom szósszal, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a szárított fűszerekkel és összeforraljuk.
Összekeverjük a megfőtt, leszűrt krumplival, majd kerámia sütőtálba öntjük.
A tetejére mártás keverünk a tejfölből, 3 kanál lisztből és a 4 tojásból. Ráborítjuk a krumplira, majd megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben pár perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Újszerű rakott krumpli bolognai ragu hozzáadásával. Legalább olyan jó, mintha spagettivel készült volna.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »