Rakott kelkáposzta recept
Hozzávalók:
- 1 szép nagy kelkáposzta
- 2,5 dl rizs
- 60 dkg darált hús
- 1 sárga paprika
- 1 paradicsom
- őrölt bors
- 1 tk házi paprikakrém
- 600 g tejföl
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 1 mk pirospaprika
- 2 ek étolaj
- 1 ek folyékony margarin
Elkészítése:
A rizst sós vízben kifőztem, majd leszűrtem.
A kelkáposztát nagyobb darabokba vágtam, sós vízben roppanósra főztem.
A vöröshagymát apróra vágtam, a felhevített olajon megpirítottam, majd pirospaprikával meghintettem, pici vízzel felengedtem és a húst, paprikakrémet, a kicsumázott paprikát, paradicsom szeleteket rátettem, kicsit borsoztam és puhára pároltam.
A tejfölbe belekevertem a tojást és sóval, borssal ízesítettem.
A tepsit kivajaztam és a hozzávalókat rétegeztem. Egy sor káposzta, rizs, pörkölt, tojásos tejföllel jól meglocsoltam és addig rétegeztem, míg el nem fogytak a hozzávalók.
A tetejére káposzta kerül, majd vastagon lekentem a tojásos tejföllel és folyékony margarinnal meglocsoltam.
180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem. Szeletekre vágva tálaltam.