Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott kelkáposzta recept

Rakott kelkáposzta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 szép nagy kelkáposzta
    • 2,5 dl rizs
    • 60 dkg darált hús
    • 1 sárga paprika
    • 1 paradicsom
    • őrölt bors
    • 1 tk házi paprikakrém
    • 600 g tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 mk pirospaprika
    • 2 ek étolaj
    • 1 ek folyékony margarin

    Elkészítése:

    A rizst sós vízben kifőztem, majd leszűrtem.

    A kelkáposztát nagyobb darabokba vágtam, sós vízben roppanósra főztem.

    A vöröshagymát apróra vágtam, a felhevített olajon megpirítottam, majd pirospaprikával meghintettem, pici vízzel felengedtem és a húst, paprikakrémet, a kicsumázott paprikát, paradicsom szeleteket rátettem, kicsit borsoztam és puhára pároltam.

    A tejfölbe belekevertem a tojást és sóval, borssal ízesítettem.

    A tepsit kivajaztam és a hozzávalókat rétegeztem. Egy sor káposzta, rizs, pörkölt, tojásos tejföllel jól meglocsoltam és addig rétegeztem, míg el nem fogytak a hozzávalók.

    A tetejére káposzta kerül, majd vastagon lekentem a tojásos tejföllel és folyékony margarinnal meglocsoltam.

    180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem. Szeletekre vágva tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá