Rakott kelkáposzta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 szép nagy kelkáposzta
  • 2,5 dl rizs
  • 60 dkg darált hús
  • 1 sárga paprika
  • 1 paradicsom
  • őrölt bors
  • 1 tk házi paprikakrém
  • 600 g tejföl
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mk pirospaprika
  • 2 ek étolaj
  • 1 ek folyékony margarin

Elkészítése:

A rizst sós vízben kifőztem, majd leszűrtem.

A kelkáposztát nagyobb darabokba vágtam, sós vízben roppanósra főztem.

A vöröshagymát apróra vágtam, a felhevített olajon megpirítottam, majd pirospaprikával meghintettem, pici vízzel felengedtem és a húst, paprikakrémet, a kicsumázott paprikát, paradicsom szeleteket rátettem, kicsit borsoztam és puhára pároltam.

A tejfölbe belekevertem a tojást és sóval, borssal ízesítettem.

A tepsit kivajaztam és a hozzávalókat rétegeztem. Egy sor káposzta, rizs, pörkölt, tojásos tejföllel jól meglocsoltam és addig rétegeztem, míg el nem fogytak a hozzávalók.

A tetejére káposzta kerül, majd vastagon lekentem a tojásos tejföllel és folyékony margarinnal meglocsoltam.

180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem. Szeletekre vágva tálaltam.