Rakott karaj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg sertéskaraj szeletekre vágva
- 8 nagyobb burgonya
- 3 fej vöröshagyma
- 3 paprika
- 3 paradicsom
- 1/2 kg brokkoli
- 1 csésze vágott zöldbab
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl főzőtejszín
- 20 dkg sajt
- étolaj
- ételízesítő
- só és bors
Elkészítése:
A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon oldalanként 1-1 percet elősütjük.
A megmaradt sült, fűszeres olajat átöntjük egy nagyobb tepsibe.
A burgonyát héjában 6-8 percig előfőzzük és lehéjazzuk, majd 4 db-ot karikára vágva lerakunk az aljára, a hagymákat is rákarikázzuk, majd végigrakjuk az elősütött karajszeletekkel.
Ezután paprikát, paradicsomot szeletelünk rá, majd az apró rózsáira szedett brokkolit és az előfőzött burgonya másik felét is akár hasábra vagy karikára vágva rátesszük, végül rászórjuk a zöldbabot és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A tojásokat kevéske ételízesítővel felverjük és összekeverjük a tejszínnel és a reszelt sajttal, majd rácsorgatjuk a tepsiben összeállított zöldségekre.
200 fokra előmelegített sütőbe téve légkeveréssel nagyjából 1 óra alatt szép pirosra megsütjük.
Miután elkészült, 8-10 perc pihentetés után tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A zöldségek ízlés szerint variálhatóak, pl karfiol, cukkini, sárgarépa, póréhagyma, zöldborsó, zeller… ki mit szeret vagy épp mi van otthon! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »