Rakott káposzta recept

Hozzávalók:
- 1 doboz Vecsési káposzta
- 30 dkg főzött rizs
- 50 dkg sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- piros paprika
- csöves piros paprika
- majoránna
- delikát
- 450 g tejföl
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olaj
Elkészítés:
A sertéshúst kockákra vágjuk. A vöröshagymát olajon megpároljuk,megszórjuk 1 tk. piros paprikával,majd teszünk rá 2 dl vizet.
rátesszük a húst,sózzuk,borsozzuk,egy kicsi majoránna is mehet rá,teszünk hozzá csöves piros paprikát,majd fedő alatt készre sütjük. A közben elpárolgott vizet pótoljuk,hogy le ne égjen. A káposztát a dobozból leszűrjük. Ha savanyúnak találjuk,akkor egy kis vízzel átöblítjük,majd kevés olajon ízlés szerint fűszerezve készre sütjük. A tejfölt a tojással összekeverjük,egy kis ételízesítővel fűszerezzük. Egy tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk és rétegezzük az anyagokat. Káposzta-rizs-pörkölt-tojásos tejföl. Addig rétegezzük,míg el nem fogy. A tetejére rizs kerüljön. Majd a maradék tejföllel lekenjük és forró sütőben addig sütjük,míg a teteje aranysárga lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »