Rakott káposzta recept

Hozzávalók:
- 1 doboz Vecsési káposzta
- 30 dkg főzött rizs
- 50 dkg sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- piros paprika
- csöves piros paprika
- majoránna
- delikát
- 450 g tejföl
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olaj
Elkészítés:
A sertéshúst kockákra vágjuk. A vöröshagymát olajon megpároljuk,megszórjuk 1 tk. piros paprikával,majd teszünk rá 2 dl vizet.
rátesszük a húst,sózzuk,borsozzuk,egy kicsi majoránna is mehet rá,teszünk hozzá csöves piros paprikát,majd fedő alatt készre sütjük. A közben elpárolgott vizet pótoljuk,hogy le ne égjen. A káposztát a dobozból leszűrjük. Ha savanyúnak találjuk,akkor egy kis vízzel átöblítjük,majd kevés olajon ízlés szerint fűszerezve készre sütjük. A tejfölt a tojással összekeverjük,egy kis ételízesítővel fűszerezzük. Egy tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk és rétegezzük az anyagokat. Káposzta-rizs-pörkölt-tojásos tejföl. Addig rétegezzük,míg el nem fogy. A tetejére rizs kerüljön. Majd a maradék tejföllel lekenjük és forró sütőben addig sütjük,míg a teteje aranysárga lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »