Rakott káposzta recept
                            Hozzávalók:
- 1 doboz Vecsési káposzta
 - 30 dkg főzött rizs
 - 50 dkg sertéscomb
 - 1 fej vöröshagyma
 - só
 - őrölt bors
 - piros paprika
 - csöves piros paprika
 - majoránna
 - delikát
 - 450 g tejföl
 - 1 db 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - olaj
 
Elkészítés:
A sertéshúst kockákra vágjuk. A vöröshagymát olajon megpároljuk,megszórjuk 1 tk. piros paprikával,majd teszünk rá 2 dl vizet.
rátesszük a húst,sózzuk,borsozzuk,egy kicsi majoránna is mehet rá,teszünk hozzá csöves piros paprikát,majd fedő alatt készre sütjük. A közben elpárolgott vizet pótoljuk,hogy le ne égjen. A káposztát a dobozból leszűrjük. Ha savanyúnak találjuk,akkor egy kis vízzel átöblítjük,majd kevés olajon ízlés szerint fűszerezve készre sütjük. A tejfölt a tojással összekeverjük,egy kis ételízesítővel fűszerezzük. Egy tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk és rétegezzük az anyagokat. Káposzta-rizs-pörkölt-tojásos tejföl. Addig rétegezzük,míg el nem fogy. A tetejére rizs kerüljön. Majd a maradék tejföllel lekenjük és forró sütőben addig sütjük,míg a teteje aranysárga lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

