Rakott káposzta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kisebb fej káposzta
- 50 dkg savanyú káposzta
- 1 l paradicsomlé
- 4 fej vöröshagyma
- 50 dkg darált hús
- pirospaprika, só, bors, kurkuma, őrölt kömény ízlés szerint
- kb 25-30 dkg rizs
- 4-5- dl tejföl
- 1 szál füstölt kolbász
- zsemlemorzsa
- kevés zsiradék
Elkészítése:
A meghámozott hagymákat apróra vágom és a felhevített zsiradékon megpárolom, pirítom. Ha kész elfelezem. Az egyik felét fűszerezem, pirospaprikával, sóval, borssal, kurkumával és a köménnyel, majd a darált húst ráteszem és kevés vízzel felöntve pörköltet főzök belőle.
A másik felét szintén fűszerezem, de csak sóval, borssal, hozzáadom szeletelt káposztát, illetve a leszűrt savanyú káposztát és a paradicsomlével felöntve sűrűre főzöm (lehet, hogy nem lesz szükség az összes paradicsomlére. Függ a káposztától, hogy mennyire leveses!).
A rizsből szokott módon párolt rizst készítek.
A kész pörköltet leszűröm. Ha esetleg a káposzta sem sikerülne sűrűre, akkor azt is leszűröm.
Egy tűzálló tálat kikenek zsiradékkal és megszórom zsemlemorzsával. Az aljára rakok a káposztából és megkenem tejföllel. Erre rizst teszek és azt is megkenem tejföllel, majd pörköltet teszek rá és azt is megkenem tejföllel. Addig folytatom a rétegezést, amíg az összetevők el nem elfogynak. Legfelső réteg káposzta illetve tejföl legyen. Arra rákarikázom a kolbászt és megszórom zsemlemorzsával.
Közepesen forró sütőben, 180 fokon pirosra sütöm kb 30 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »