Rakott gulyás füstölt szalonnával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg marhahús
- 1 kg burgonya
- 1-2 szelet füstölt szalonna kockázva
- 2 ek pirospaprika
- 3 ek paradicsompüré
- 1 gulyás kocka
Elkészítése:
A marhahúst megmosunk, felkockázzuk és egy részét kizsírozott tűzálló tálba tesszük.
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, karikára vágjuk és a húsra egy sor burgonyát rakunk. Ezután füstölt szalonna kockákkal szórjuk meg a burgonyasort, majd ismét egy sor hús következik és addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók tartanak.
A tetejére pirospaprikát hintünk és paradicsompürét kenünk, rámorzsoljuk a gulyás kockát. Megsózzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
Ezután a tűzálló tálat befedve a sütőbe rakjuk. Addig hagyjuk lefedve, amíg a hús megpuhul (180 fokon), majd leemeljük róla a fedőt és kissé lesütjük.
Tálaláskor friss tejfölt adhatunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









