Rakott gulyás füstölt szalonnával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg marhahús
- 1 kg burgonya
- 1-2 szelet füstölt szalonna kockázva
- 2 ek pirospaprika
- 3 ek paradicsompüré
- 1 gulyás kocka
Elkészítése:
A marhahúst megmosunk, felkockázzuk és egy részét kizsírozott tűzálló tálba tesszük.
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, karikára vágjuk és a húsra egy sor burgonyát rakunk. Ezután füstölt szalonna kockákkal szórjuk meg a burgonyasort, majd ismét egy sor hús következik és addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók tartanak.
A tetejére pirospaprikát hintünk és paradicsompürét kenünk, rámorzsoljuk a gulyás kockát. Megsózzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
Ezután a tűzálló tálat befedve a sütőbe rakjuk. Addig hagyjuk lefedve, amíg a hús megpuhul (180 fokon), majd leemeljük róla a fedőt és kissé lesütjük.
Tálaláskor friss tejfölt adhatunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »