Tepsis rakott hús recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 6 személyre:
- 1 kg sertés comb /lehet csirke,pulyka/
- 1,5 kg burgonya
- 8 szelet bacon vagy húsos füstölt szalonna
- 60 dkg mirelit vegyes zöldség/zöldborsó,sárgarépa,kukorica/
- 5 dkg vaj
- étolaj
- grillfűszer
- ételízesítő
- őrölt fekete bors
- 1 nagy doboz tejföl
- 20 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk,karikára vágjuk és félig megsütjük.
A húst felszeleteljük,kiklopfoljuk,sózzuk,grillfűszerrel megszórjuk és kevés olajon elősütjük.
A zöldségeket vajon megpároljuk,ételízesítővel és borssal ízesítjük.
A sajtot lereszeljük. A tepsi aljára sorba rakjuk a szalonna szeleteket,erre egy sor burgonyát teszünk. A burgonyára rárakjuk a hússzeleteket szép sorban.
A húst betakarjuk a párolt zöldséggel majd ismét egy sor burgonya következik. A végén megkenjük a tetejét tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Kicsit macerásnak tűnik de nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »