Tepsis rakott hús

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg sertés comb /lehet csirke,pulyka/
  • 1,5 kg burgonya
  • 8 szelet bacon vagy húsos füstölt szalonna
  • 60 dkg mirelit vegyes zöldség/zöldborsó,sárgarépa,kukorica/
  • 5 dkg vaj
  • étolaj
  • grillfűszer
  • ételízesítő
  • őrölt fekete bors
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 20 dkg trappista sajt

Elkészítése:

A burgonyát megtisztítjuk,karikára vágjuk és félig megsütjük.

A húst felszeleteljük,kiklopfoljuk,sózzuk,grillfűszerrel megszórjuk és kevés olajon elősütjük.

A zöldségeket vajon megpároljuk,ételízesítővel és borssal ízesítjük.

A sajtot lereszeljük. A tepsi aljára sorba rakjuk a szalonna szeleteket,erre egy sor burgonyát teszünk. A burgonyára rárakjuk a hússzeleteket szép sorban.

A húst betakarjuk a párolt zöldséggel majd ismét egy sor burgonya következik. A végén megkenjük a tetejét tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Kicsit macerásnak tűnik de nagyon finom!

Jó étvágyat kívánok hozzá! :)