Rakott sárgarépa recept
Hozzávalók egy kb 20*30 cm-es tepsihez vagy sütőformához:
- 30 dkg darált hús
- 10 dkg rizs
- 5 főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 nagy sárgarépa
- 4 közepes burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4-5 paradicsom
- 2*330 g tejföl
- só, bors ízlés szerint
- vaj a tepsi kikenéséhez
- kevés zsiradék
Elkészítése:
A zöldségeket meghámozzuk és a hagymát apróra vágjuk, a burgonyát, répát és a paradicsomot karikázzuk. A répát sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. A főtt tojást meghámozzuk és azt is karikára vágjuk.
A rizst kétszeres mennyiségű, sós vízben puhára főzzük.
A hagymát kevés felforrósított zsiradékon megdinszteljük, majd megpirítjuk rajta a húst. Kevés vízzel felöntve főzzük kb 15 percig. Közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Amikor elkészült a hús, akkor belekeverjük a rizst.
A tepsit/jénait kivajazzuk és az aljára tesszük a karikázott burgonyát, erre tesszük a paradicsom karikákat, a főtt tojás felét, majd ezen elterítjük a húsos ragu felét. A húson elosztaljuk a répa felét. Az egyik doboz tejfölt ízesítjük sóval és borssal, majd egyenletesen ráöntjük a répára. Elterítjük rajta a maradék húst és a répát, majd a tetejére öntjük a másik doboz fűszerezett tejfölt is.
180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.