Rakott cukkini másképpen recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg cukkini (kb 2-3 darab)
- 2,5 dl rizs
- 60 dkg darált hús
- 1 darab sárga húsú paprika
- 1 darab paradicsom
- őrölt bors
- 1 teáskanál paprikakrém
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 ek étolaj
- 1 evőkanál vaj
- 600 g tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A rizst kétszeres mennyiségű, sós vízben kifőzzük. A cukkinit kockákra vágjuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk és a felhevített olajon megpirítjuk. Ezután rászórjuk a fűszerpaprikát, kevés vízzel felengedjük, majd hozzáadjuk a húst, a paprikakrémet, a kicsumázott és feldarabolt paprikát, paradicsomot. Kissé sózzuk és borsozzuk, majd puhára pároljuk.
Ha a ragu elkészült, akkor hozzáforgatjuk a rizst és a cukkinit.
A tejfölbe belekeverjük a tojásokatt és sóval, borssal ízesítjük.
Egy közepes tepsit kivajazunk és belesimítjuk a ragut, majd a tetejére kenjük az ízesített tejfölt.
180 fokos sütőben szép pirosra sütötjük. Amikor langyosra hűl, akkor szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









