Rakott burgonya sajtos tojásos szósszal recept

Hozzávalók:
- 6 közepes lisztes krumpli héjában főzve, lehűtve, vékonyra szeletelve
- 6 nagyobb keményre főzött
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kisebb darabokra aprítva
- 20 -25 dkg kolbász felkarikázva
- 25 dkg finomra reszelt jól olvadó sajt ( fele lehet füstölt annál finomabb)
- 2 kisebb hagyma finomra vágva
Besamelhez:
- 6 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 500 ml hideg tej (vagy felesben tejszínnel)
- 25 dkg finomra reszelt jól olvadó sajt ( fele lehet füstölt annál finomabb)
- 8 keményre főzött
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS durvára vágva
- 4-6 szelet bacon ropogósra sütve, majd kisebb csíkokra felvágva
Tálaláshoz:
- 4 evőkanál tejföl amiben 2 gerezd zúzott fokhagymát keverünk el
Elkészítése:
A burgonyákat a héjukban megfőzzük, majd kihűtjük, megpucoljuk és felszeleteljük. A tojásokat keményre főzzük, majd durvára daraboltjuk. A bacot ropogósra sütjük egy serpenyőben, majd félretesszük és a kisülő zsírban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd a kolbászkarikákat is.
A vajban a fokhagymát megpirítjuk, majd megszórjuk liszttel és egy picit pirítjuk. Felöntjük a tejes-tejszínes keverékkel, és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük a mártást. Közben sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
Amikor a mártás elkészült hozzáadjuk a bacon és a tojásdarabokat, majd óvatosan összeforgatjuk, ügyelve arra, hogy a tojást ne törjük össze.
Egy jénait kivajazunk, majd az alját kirakjuk burgonyával, megsózzuk, majd jöhet rá egy réteg kolbászzsíros hagyma, kolbászkarika és besamel mártás.
Addig rétegezzük, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Az utolsó réteg burgonya legyen.
A tetejére vékony rétegben kenünk egy kis besamel mártást, majd közepes hőmérsékleten (170 fok) sütjük.
Félidőben kivesszük és megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.
Készre sütjük, majd tálaláskor meglocsoljuk fokhagymás tejföllel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »