Rakott burgonya sajtos tojásos szósszal recept
                            Hozzávalók:
- 6 közepes lisztes krumpli héjában főzve, lehűtve, vékonyra szeletelve
 - 6 nagyobb keményre főzött 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kisebb darabokra aprítva - 20 -25 dkg kolbász felkarikázva
 - 25 dkg finomra reszelt jól olvadó sajt ( fele lehet füstölt annál finomabb)
 - 2 kisebb hagyma finomra vágva
 
Besamelhez:
- 6 gerezd fokhagyma
 - 5 dkg vaj
 - 5 dkg liszt
 - 500 ml hideg tej (vagy felesben tejszínnel)
 - 25 dkg finomra reszelt jól olvadó sajt ( fele lehet füstölt annál finomabb)
 - 8 keményre főzött 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS durvára vágva - 4-6 szelet bacon ropogósra sütve, majd kisebb csíkokra felvágva
 
Tálaláshoz:
- 4 evőkanál tejföl amiben 2 gerezd zúzott fokhagymát keverünk el
 
Elkészítése:
A burgonyákat a héjukban megfőzzük, majd kihűtjük, megpucoljuk és felszeleteljük. A tojásokat keményre főzzük, majd durvára daraboltjuk. A bacot ropogósra sütjük egy serpenyőben, majd félretesszük és a kisülő zsírban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd a kolbászkarikákat is.
A vajban a fokhagymát megpirítjuk, majd megszórjuk liszttel és egy picit pirítjuk. Felöntjük a tejes-tejszínes keverékkel, és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük a mártást. Közben sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
Amikor a mártás elkészült hozzáadjuk a bacon és a tojásdarabokat, majd óvatosan összeforgatjuk, ügyelve arra, hogy a tojást ne törjük össze.
Egy jénait kivajazunk, majd az alját kirakjuk burgonyával, megsózzuk, majd jöhet rá egy réteg kolbászzsíros hagyma, kolbászkarika és besamel mártás.
Addig rétegezzük, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Az utolsó réteg burgonya legyen.
A tetejére vékony rétegben kenünk egy kis besamel mártást, majd közepes hőmérsékleten (170 fok) sütjük.
Félidőben kivesszük és megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.
Készre sütjük, majd tálaláskor meglocsoljuk fokhagymás tejföllel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









