Hozzávalók:
Besamelhez:
Tálaláshoz:
Elkészítése:
A burgonyákat a héjukban megfőzzük, majd kihűtjük, megpucoljuk és felszeleteljük. A tojásokat keményre főzzük, majd durvára daraboltjuk. A bacot ropogósra sütjük egy serpenyőben, majd félretesszük és a kisülő zsírban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd a kolbászkarikákat is.
A vajban a fokhagymát megpirítjuk, majd megszórjuk liszttel és egy picit pirítjuk. Felöntjük a tejes-tejszínes keverékkel, és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük a mártást. Közben sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
Amikor a mártás elkészült hozzáadjuk a bacon és a tojásdarabokat, majd óvatosan összeforgatjuk, ügyelve arra, hogy a tojást ne törjük össze.
Egy jénait kivajazunk, majd az alját kirakjuk burgonyával, megsózzuk, majd jöhet rá egy réteg kolbászzsíros hagyma, kolbászkarika és besamel mártás.
Addig rétegezzük, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Az utolsó réteg burgonya legyen.
A tetejére vékony rétegben kenünk egy kis besamel mártást, majd közepes hőmérsékleten (170 fok) sütjük.
Félidőben kivesszük és megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.
Készre sütjük, majd tálaláskor meglocsoljuk fokhagymás tejföllel.