Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pörkölttel töltött krumpli recept

Pörkölttel töltött krumpli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 nagyobb krumpli
    • 25-30 dkg hús (lehet sertés és száranyas is)
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1-2 paprika
    • 2 paradicsom
    • 5 dkg sajt
    • petrezselyemzöld
    • olaj
    • bors
    • fűszerpaprika

    Elkészítése:

    A krumplit megmossuk és héjában megfőzzük.

    1 hagymát apróra vágunk, olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst és fehéredésig sütjük.

    Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával meg borssal, megsózzuk és kevés víz hozzáadásával megpároljuk, hagyjuk zsírjára sülni.

    Közben a megmaradt hagymából, a paprikából meg a paradicsomból lecsóalapot készítünk, fűszerpaprikával, borssal ízesítjük, megsózzuk és kevés vízzel felöntjük, majd egy hőálló tepsibe öntjük.

    Az időközben megfőtt krumplit leszűrjük, langyosan meghámozzuk és a kalapját levágjuk, kiskanállal kivájjuk a közepét, ügyelve, hogy a falát ne sértsük meg.

    A krumplikat megtöltjük a pörkölthússal és a lecsóalapra helyezzük, majd forró sütőben, 25-30 percig sütjük. Az utolsó 5 percben megszórjuk reszelt sajttal és apróra vágott petrezselyemzölddel.

    Forrón tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá