Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Májgombatokány napraforgómagos bulgurral recept

Májgombatokány napraforgómagos bulgurral
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 db májgomba (~30 dkg)
    • 2-3 dl tej
    • 2 ek olaj
    • 1 db vöröshagyma
    • 4 szem borókabogyó
    • 1 kávéskanál koriandermag
    • 1 kávéskanál fekete trombitagombapor
    • 1 kávéskanál kakukkfű
    • 1 kávéskanál borsikafű
    • 1 dl tejszín

    A körethez:

    • 1/2 bögre bulgur
    • 2 ek napraforgó mag
    • 1 ek olaj

    Elkészítése:

    A gomba felső, nyálkás bőrét lehúzom, tokányra vágom és fél órára tejbe áztatom.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    A hagymát kockára vágom és az olajon üvegesre dinsztelem.

    Hozzáadom a lecsepegtetett májgombát, megsózom, beleszórom a morzsolt kakukkfüvet, borsikafüvet, gombaport, a kés lapjával megroppantott koriandermagot és borókabogyót.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Az eresztett levet állandó keverés mellett elfőzöm alóla.

    Végül beleöntöm a tejszínt, megforralom és tálalom.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    A körethez kevés olajban enyhén megpirítom a napraforgó magot, hozzáadom a bulgurt és felöntöm dupla mennyiségű forró vízzel.

    Ízlés szerint sózom, majd fedő alatt lassan, néha megkeverve, a bulgur puhulásáig főzöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá