Májgombatokány napraforgómagos bulgurral recept
Galéria (4)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 2 db májgomba (~30 dkg)
- 2-3 dl tej
- 2 ek olaj
- 1 db vöröshagyma
- 4 szem borókabogyó
- 1 kávéskanál koriandermag
- 1 kávéskanál fekete trombitagombapor
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál borsikafű
- 1 dl tejszín
- só
A körethez:
- 1/2 bögre bulgur
- 2 ek napraforgó mag
- 1 ek olaj
- só
Elkészítése:
A gomba felső, nyálkás bőrét lehúzom, tokányra vágom és fél órára tejbe áztatom.
A hagymát kockára vágom és az olajon üvegesre dinsztelem.
Hozzáadom a lecsepegtetett májgombát, megsózom, beleszórom a morzsolt kakukkfüvet, borsikafüvet, gombaport, a kés lapjával megroppantott koriandermagot és borókabogyót.
Az eresztett levet állandó keverés mellett elfőzöm alóla.
Végül beleöntöm a tejszínt, megforralom és tálalom.
A körethez kevés olajban enyhén megpirítom a napraforgó magot, hozzáadom a bulgurt és felöntöm dupla mennyiségű forró vízzel.
Ízlés szerint sózom, majd fedő alatt lassan, néha megkeverve, a bulgur puhulásáig főzöm.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.