Májgombatokány napraforgómagos bulgurral recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 db májgomba (~30 dkg)
- 2-3 dl tej
- 2 ek olaj
- 1 db vöröshagyma
- 4 szem borókabogyó
- 1 kávéskanál koriandermag
- 1 kávéskanál fekete trombitagombapor
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál borsikafű
- 1 dl tejszín
- só
A körethez:
- 1/2 bögre bulgur
- 2 ek napraforgó mag
- 1 ek olaj
- só
Elkészítése:
A gomba felső, nyálkás bőrét lehúzom, tokányra vágom és fél órára tejbe áztatom.
A hagymát kockára vágom és az olajon üvegesre dinsztelem.
Hozzáadom a lecsepegtetett májgombát, megsózom, beleszórom a morzsolt kakukkfüvet, borsikafüvet, gombaport, a kés lapjával megroppantott koriandermagot és borókabogyót.
Az eresztett levet állandó keverés mellett elfőzöm alóla.
Végül beleöntöm a tejszínt, megforralom és tálalom.
A körethez kevés olajban enyhén megpirítom a napraforgó magot, hozzáadom a bulgurt és felöntöm dupla mennyiségű forró vízzel.
Ízlés szerint sózom, majd fedő alatt lassan, néha megkeverve, a bulgur puhulásáig főzöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »