Májgombatokány napraforgómagos bulgurral

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 db májgomba (~30 dkg)
  • 2-3 dl tej
  • 2 ek olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 szem borókabogyó
  • 1 kávéskanál koriandermag
  • 1 kávéskanál fekete trombitagombapor
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál borsikafű
  • 1 dl tejszín

A körethez:

  • 1/2 bögre bulgur
  • 2 ek napraforgó mag
  • 1 ek olaj

Elkészítése:

A gomba felső, nyálkás bőrét lehúzom, tokányra vágom és fél órára tejbe áztatom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A hagymát kockára vágom és az olajon üvegesre dinsztelem.

Hozzáadom a lecsepegtetett májgombát, megsózom, beleszórom a morzsolt kakukkfüvet, borsikafüvet, gombaport, a kés lapjával megroppantott koriandermagot és borókabogyót.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az eresztett levet állandó keverés mellett elfőzöm alóla.

Végül beleöntöm a tejszínt, megforralom és tálalom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A körethez kevés olajban enyhén megpirítom a napraforgó magot, hozzáadom a bulgurt és felöntöm dupla mennyiségű forró vízzel.

Ízlés szerint sózom, majd fedő alatt lassan, néha megkeverve, a bulgur puhulásáig főzöm.