Pilaf csirkemellből recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- 2 sárgarépa
- 0,5 zeller
- 1 kaliforniai paprika
- 3 paradicsom
- 3 ek paradicsomszósz
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 bögre rizs
- kevés só
- kevés őrölt bors
- kevés chili
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A csirkemellet kifilézzük. A a csontot és a bőrét enyhén sós vízben megfőzzük, alaplevet készítünk belőle.
A zöldségféléket és a húst is csíkokra, a paradicsomot apró kockákra vágjuk.
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a húst hozzátesszük és fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a sárgarépát, a zellert és a paradicsomot, a paradicsompürét, valamint a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt pároljuk.
A hús egyszerre fő a zöldségfélékkel és ha úgy érezzük már kicsit megfőtt, beletesszük a csíkokra vágott paprikát és két bögre rizst.
A közben megfőtt alaplével felöntjük annyira, hogy bőven ellepje. A rizs fel fogja szívni a felesleges levet. Fedő alatt készre főzzük, a végén kevés chilit adhatunk hozzá ízlés szerint.
Rizs helyett bulgurt, kölest esetleg hajdinát is adhatunk hozzá.Arab étel, lehet sáfránnyal, kurkumával is fűszerezni.