Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pilaf csirkemellből recept

Pilaf csirkemellből
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 csirkemell
    • 2 sárgarépa
    • 0,5 zeller
    • 1 kaliforniai paprika
    • 3 paradicsom
    • 3 ek paradicsomszósz
    • 2 fej hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 bögre rizs
    • kevés só
    • kevés őrölt bors
    • kevés chili
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A csirkemellet kifilézzük. A a csontot és a bőrét enyhén sós vízben megfőzzük, alaplevet készítünk belőle.

    A zöldségféléket és a húst is csíkokra, a paradicsomot apró kockákra vágjuk.

    A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a húst hozzátesszük és fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a sárgarépát, a zellert és a paradicsomot, a paradicsompürét, valamint a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt pároljuk.
    A hús egyszerre fő a zöldségfélékkel és ha úgy érezzük már kicsit megfőtt, beletesszük a csíkokra vágott paprikát és két bögre rizst.

    A közben megfőtt alaplével felöntjük annyira, hogy bőven ellepje. A rizs fel fogja szívni a felesleges levet. Fedő alatt készre főzzük, a végén kevés chilit adhatunk hozzá ízlés szerint.

    Rizs helyett bulgurt, kölest esetleg hajdinát is adhatunk hozzá.Arab étel, lehet sáfránnyal, kurkumával is fűszerezni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá