Pilaf csirkemellből recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- 2 sárgarépa
- 0,5 zeller
- 1 kaliforniai paprika
- 3 paradicsom
- 3 ek paradicsomszósz
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 bögre rizs
- kevés só
- kevés őrölt bors
- kevés chili
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A csirkemellet kifilézzük. A a csontot és a bőrét enyhén sós vízben megfőzzük, alaplevet készítünk belőle.
A zöldségféléket és a húst is csíkokra, a paradicsomot apró kockákra vágjuk.
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a húst hozzátesszük és fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a sárgarépát, a zellert és a paradicsomot, a paradicsompürét, valamint a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt pároljuk.
A hús egyszerre fő a zöldségfélékkel és ha úgy érezzük már kicsit megfőtt, beletesszük a csíkokra vágott paprikát és két bögre rizst.
A közben megfőtt alaplével felöntjük annyira, hogy bőven ellepje. A rizs fel fogja szívni a felesleges levet. Fedő alatt készre főzzük, a végén kevés chilit adhatunk hozzá ízlés szerint.
Rizs helyett bulgurt, kölest esetleg hajdinát is adhatunk hozzá.Arab étel, lehet sáfránnyal, kurkumával is fűszerezni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »