Pilaf csirkemellből

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pilaf csirkemellből

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell
  • 2 sárgarépa
  • 0,5 zeller
  • 1 kaliforniai paprika
  • 3 paradicsom
  • 3 ek paradicsomszósz
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 bögre rizs
  • kevés só
  • kevés őrölt bors
  • kevés chili
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A csirkemellet kifilézzük. A a csontot és a bőrét enyhén sós vízben megfőzzük, alaplevet készítünk belőle.

A zöldségféléket és a húst is csíkokra, a paradicsomot apró kockákra vágjuk.

A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a húst hozzátesszük és fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a sárgarépát, a zellert és a paradicsomot, a paradicsompürét, valamint a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt pároljuk.
A hús egyszerre fő a zöldségfélékkel és ha úgy érezzük már kicsit megfőtt, beletesszük a csíkokra vágott paprikát és két bögre rizst.

A közben megfőtt alaplével felöntjük annyira, hogy bőven ellepje. A rizs fel fogja szívni a felesleges levet. Fedő alatt készre főzzük, a végén kevés chilit adhatunk hozzá ízlés szerint.

Rizs helyett bulgurt, kölest esetleg hajdinát is adhatunk hozzá.Arab étel, lehet sáfránnyal, kurkumával is fűszerezni.