Pastitsio (görög rakott tészta) recept

Hozzávalók:
- 500 g makaróni tészta
- 500 g darált bárányhús
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 1 csokor petrezselyemzöld finomra aprítva
- kevés oregánó
- 500 g főzőtejszín
- 2 evőkanál liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
- 100 g reszelt sajt
- kevés só és frissen őrölt bors
- kevés olívaolaj
Elkészítése:
A hagymát megpároljuk, majd a húst hozzáadva fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a paradicsompürét és a zöldfűszereket is. Sózzuk, borsozzuk.
A tejszínt összekeverjük a liszttel és a tojással.
A makarónit sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük.
A szósz 1/3 részét a hússal, 1/3 részét a tésztával keverjük össze.
Egy sütőtálat vagy tepsit kivajazunk, aljára zsemlemorzsát szórunk. Erre kerül egy réteg tésztás keverék, majd egy réteg húsos, a tetejére ismét tészta. A megmaradt tejszínes keveréket a tetejére öntjük, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Rövid ideig sütőben összesütjük. Mivel minden előfőzött, sütött így 20-30 perc alatt kész. Mielőtt szeletelnénk, kicsit pihentessük, mert melegen szelve szétesik!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »