Párizsiból fasírt recept
Hozzávalók:
- 25 dkg párizsi
- 2 db zsemle
- 15 dkg rizs
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- 1/2 fej lila hagyma
- 1 db gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só ízlés szerint
- fekete bors ízlés szerint
- 20 dkg zsemlemorzsa forgatáshoz
- 0,5 l napraforgóolaj sütéshez
Elkészítése:
A rizst megmosom, alaposan lecsepegtetem a víztől. Evőkanál olajon, üvegesre dinsztelem.
Felöntöm vízzel, hogy ellepje. Plusz 1 cm el, a rizs felett.
Amíg a rizs, lassú tűzön puhul, elkészítem a fasírtba valókat. A párizsit apró kockákra vágom, könnyebb lesz pépesre keverni.
Apróra vágom a hagymát.
A fokhagymát is össze aprítom.
Befűszerezem. Bors, só, fűszerpaprika, fokhagyma, lila hagyma, 2 tojás, plusz az áztatott, kifacsart kenyeret. /Szikkadt kenyér jó, vagy zsemle. /
Hozzáadom a rizst a húspépemhez. Összekeverem.
Kis pogácsákat formázok, zsemlemorzsában megforgatva.
Forró olajban kisütöm a kis pogácsákat. Megforgatom mind két oldalát. (4-3 perc)
A legtöbb köret illik hozzá. Főzelékek, főtt petrezselymes burgonya, sült krumpli, püré, saláták… stb.
Tipp:
Ha szereted, csípős paprikát tehetsz bele. Gyerekeknél vigyázz vele!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









