Párizsiból fasírt recept

Hozzávalók:
- 25 dkg párizsi
- 2 db zsemle
- 15 dkg rizs
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- 1/2 fej lila hagyma
- 1 db gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só ízlés szerint
- fekete bors ízlés szerint
- 20 dkg zsemlemorzsa forgatáshoz
- 0,5 l napraforgóolaj sütéshez
Elkészítése:
A rizst megmosom, alaposan lecsepegtetem a víztől. Evőkanál olajon, üvegesre dinsztelem.
Felöntöm vízzel, hogy ellepje. Plusz 1 cm el, a rizs felett.
Amíg a rizs, lassú tűzön puhul, elkészítem a fasírtba valókat. A párizsit apró kockákra vágom, könnyebb lesz pépesre keverni.
Apróra vágom a hagymát.
A fokhagymát is össze aprítom.
Befűszerezem. Bors, só, fűszerpaprika, fokhagyma, lila hagyma, 2 tojás, plusz az áztatott, kifacsart kenyeret. /Szikkadt kenyér jó, vagy zsemle. /
Hozzáadom a rizst a húspépemhez. Összekeverem.
Kis pogácsákat formázok, zsemlemorzsában megforgatva.
Forró olajban kisütöm a kis pogácsákat. Megforgatom mind két oldalát. (4-3 perc)
A legtöbb köret illik hozzá. Főzelékek, főtt petrezselymes burgonya, sült krumpli, püré, saláták… stb.
Tipp:
Ha szereted, csípős paprikát tehetsz bele. Gyerekeknél vigyázz vele!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »