Paradicsomos húsgombóc hasábburgonyával recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertésdagadó
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek rizs
- 1 púpos tk fűszerpaprika
- 1 kk ételízesítő
- csipet őröltbors
- csipet őröltkömény
Továbbá:
- 1 l paradicsomlé
- 3 ek olaj
- 1 ek liszt
- 1 tk cukor
- 1 csipet só
- 1 db zellerszár
Körethez:
- 70 dkg burgonya
- 1 tk só
- csipet egész kömény
Elkészítése:
A húst a kockára vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, az átmosott rizzsel és a többi hozzávalóval összedolgozzuk és vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk belőle.
Egy edénybe 1,5 liter vizet teszünk, felforraljuk, beletesszük a gombócokat, majd lassú lángon fedő alatt legalább 30-35 perc alatt puhára főzzük.
Legvégül egy szűrőkanállal kivesszük és beletesszük a paradicsomszószba.
Mialatt fő a húsgombóc, egy kisebb lábasban az olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a paradicsomlevet, fűszerezzük sóval, cukorral, beletesszük a zellerszárat és felforraljuk.
A megfőtt gombócokat leszűrjük és beletesszük a paradicsomszószba. 1 perc alatt beforraljuk és kivesszük a zellerszárat.
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, hasábokra vágjuk és enyhén sós, illetve köménymagos vízben puhára főzzük. Leszűrjük és a paradicsomos húsgombóccal külön tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok!