Paradicsomos húsgombóc hasábburgonyával recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertésdagadó
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek rizs
- 1 púpos tk fűszerpaprika
- 1 kk ételízesítő
- csipet őröltbors
- csipet őröltkömény
Továbbá:
- 1 l paradicsomlé
- 3 ek olaj
- 1 ek liszt
- 1 tk cukor
- 1 csipet só
- 1 db zellerszár
Körethez:
- 70 dkg burgonya
- 1 tk só
- csipet egész kömény
Elkészítése:
A húst a kockára vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, az átmosott rizzsel és a többi hozzávalóval összedolgozzuk és vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk belőle.
Egy edénybe 1,5 liter vizet teszünk, felforraljuk, beletesszük a gombócokat, majd lassú lángon fedő alatt legalább 30-35 perc alatt puhára főzzük.
Legvégül egy szűrőkanállal kivesszük és beletesszük a paradicsomszószba.
Mialatt fő a húsgombóc, egy kisebb lábasban az olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a paradicsomlevet, fűszerezzük sóval, cukorral, beletesszük a zellerszárat és felforraljuk.
A megfőtt gombócokat leszűrjük és beletesszük a paradicsomszószba. 1 perc alatt beforraljuk és kivesszük a zellerszárat.
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, hasábokra vágjuk és enyhén sós, illetve köménymagos vízben puhára főzzük. Leszűrjük és a paradicsomos húsgombóccal külön tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »