Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos húsgombóc hasábburgonyával recept

Paradicsomos húsgombóc hasábburgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált sertésdagadó
    • 1 db vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek rizs
    • 1 púpos tk fűszerpaprika
    • 1 kk ételízesítő
    • csipet őröltbors
    • csipet őröltkömény

    Továbbá:

    • 1 l paradicsomlé
    • 3 ek olaj
    • 1 ek liszt
    • 1 tk cukor
    • 1 csipet só
    • 1 db zellerszár

    Körethez:

    • 70 dkg burgonya
    • 1 tk só
    • csipet egész kömény

    Elkészítése:

    A húst a kockára vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, az átmosott rizzsel és a többi hozzávalóval összedolgozzuk és vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk belőle.

    Egy edénybe 1,5 liter vizet teszünk, felforraljuk, beletesszük a gombócokat, majd lassú lángon fedő alatt legalább 30-35 perc alatt puhára főzzük.

    Legvégül egy szűrőkanállal kivesszük és beletesszük a paradicsomszószba.

    Mialatt fő a húsgombóc, egy kisebb lábasban az olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a paradicsomlevet, fűszerezzük sóval, cukorral, beletesszük a zellerszárat és felforraljuk.

    A megfőtt gombócokat leszűrjük és beletesszük a paradicsomszószba. 1 perc alatt beforraljuk és kivesszük a zellerszárat.

    A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, hasábokra vágjuk és enyhén sós, illetve köménymagos vízben puhára főzzük. Leszűrjük és a paradicsomos húsgombóccal külön tálaljuk!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá