Paradicsomos húsgombóc hasábburgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertésdagadó
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 3 ek rizs
  • 1 púpos tk fűszerpaprika
  • 1 kk ételízesítő
  • csipet őröltbors
  • csipet őröltkömény

Továbbá:

  • 1 l paradicsomlé
  • 3 ek olaj
  • 1 ek liszt
  • 1 tk cukor
  • 1 csipet só
  • 1 db zellerszár

Körethez:

  • 70 dkg burgonya
  • 1 tk só
  • csipet egész kömény

Elkészítése:

A húst a kockára vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, az átmosott rizzsel és a többi hozzávalóval összedolgozzuk és vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk belőle.

Egy edénybe 1,5 liter vizet teszünk, felforraljuk, beletesszük a gombócokat, majd lassú lángon fedő alatt legalább 30-35 perc alatt puhára főzzük.

Legvégül egy szűrőkanállal kivesszük és beletesszük a paradicsomszószba.

Mialatt fő a húsgombóc, egy kisebb lábasban az olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a paradicsomlevet, fűszerezzük sóval, cukorral, beletesszük a zellerszárat és felforraljuk.

A megfőtt gombócokat leszűrjük és beletesszük a paradicsomszószba. 1 perc alatt beforraljuk és kivesszük a zellerszárat.

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, hasábokra vágjuk és enyhén sós, illetve köménymagos vízben puhára főzzük. Leszűrjük és a paradicsomos húsgombóccal külön tálaljuk!

Jó étvágyat kívánok!