Paprikás krumpli sok szafttal recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 2 evőkanál olaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál erős pista
- 1 csipetnyi köménymag
- só
- bors
- 1 dl vörösbor
- 1 szem paradicsom
- 1 szál füstölt kolbász
- 1 db paprika
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockákra, a paprikát nagyobb kockákra vágjuk, a paradicsomot felszeleteljük. A burgonyát feldaraboljuk úgy, hogy szélesebb legyen, mint a hasábburgonya, majd vízbe tesszük és alaposan megmossuk. A kolbászt karikákra vágjuk.
A zsiradékot felhevítjük, és megdinszteljük rajta az apró kockára vágott vöröshagymát. Amikor a hagyma üveges lesz, hozzáadjuk a paprikát, majd a paradicsomot és a kolbászkarikákat. Ha szükséges, egy kevés vizet öntünk hozzá, hogy ne süljön le. Amikor a paprika és a paradicsom megpuhult, levesszük a tűzről, és az őrölt paprikát belekeverjük, majd hozzáadjuk a feldarabolt burgonyát.
Az egészet felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a burgonyát, majd jól összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, a köményt, a házi paprikakrémet és egy kevés vörösbort. Az ételt lefedve addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
Jó szaftosan, hosszú lével tálaljuk, mert így a legfinomabb. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »