Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paprikás krumpli sok szafttal recept

Paprikás krumpli sok szafttal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg burgonya
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
    • 2 evőkanál olaj
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanál erős pista
    • 1 csipetnyi köménymag
    • bors
    • 1 dl vörösbor
    • 1 szem paradicsom
    • 1 szál füstölt kolbász
    • 1 db paprika

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockákra, a paprikát nagyobb kockákra vágjuk, a paradicsomot felszeleteljük. A burgonyát feldaraboljuk úgy, hogy szélesebb legyen, mint a hasábburgonya, majd vízbe tesszük és alaposan megmossuk. A kolbászt karikákra vágjuk.

    A zsiradékot felhevítjük, és megdinszteljük rajta az apró kockára vágott vöröshagymát. Amikor a hagyma üveges lesz, hozzáadjuk a paprikát, majd a paradicsomot és a kolbászkarikákat. Ha szükséges, egy kevés vizet öntünk hozzá, hogy ne süljön le. Amikor a paprika és a paradicsom megpuhult, levesszük a tűzről, és az őrölt paprikát belekeverjük, majd hozzáadjuk a feldarabolt burgonyát.

    Az egészet felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a burgonyát, majd jól összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, a köményt, a házi paprikakrémet és egy kevés vörösbort. Az ételt lefedve addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.

    Jó szaftosan, hosszú lével tálaljuk, mert így a legfinomabb. Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá