Paprikás krumpli sok szafttal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Paprikás krumpli sok szafttal

Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál erős pista
  • 1 csipetnyi köménymag
  • bors
  • 1 dl vörösbor
  • 1 szem paradicsom
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 1 db paprika

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockákra, a paprikát nagyobb kockákra vágjuk, a paradicsomot felszeleteljük. A burgonyát feldaraboljuk úgy, hogy szélesebb legyen, mint a hasábburgonya, majd vízbe tesszük és alaposan megmossuk. A kolbászt karikákra vágjuk.

A zsiradékot felhevítjük, és megdinszteljük rajta az apró kockára vágott vöröshagymát. Amikor a hagyma üveges lesz, hozzáadjuk a paprikát, majd a paradicsomot és a kolbászkarikákat. Ha szükséges, egy kevés vizet öntünk hozzá, hogy ne süljön le. Amikor a paprika és a paradicsom megpuhult, levesszük a tűzről, és az őrölt paprikát belekeverjük, majd hozzáadjuk a feldarabolt burgonyát.

Az egészet felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a burgonyát, majd jól összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, a köményt, a házi paprikakrémet és egy kevés vörösbort. Az ételt lefedve addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.

Jó szaftosan, hosszú lével tálaljuk, mert így a legfinomabb. Jó étvágyat kívánok hozzá!