Hozzávalók:
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockákra, a paprikát nagyobb kockákra vágjuk, a paradicsomot felszeleteljük. A burgonyát feldaraboljuk úgy, hogy szélesebb legyen, mint a hasábburgonya, majd vízbe tesszük és alaposan megmossuk. A kolbászt karikákra vágjuk.
A zsiradékot felhevítjük, és megdinszteljük rajta az apró kockára vágott vöröshagymát. Amikor a hagyma üveges lesz, hozzáadjuk a paprikát, majd a paradicsomot és a kolbászkarikákat. Ha szükséges, egy kevés vizet öntünk hozzá, hogy ne süljön le. Amikor a paprika és a paradicsom megpuhult, levesszük a tűzről, és az őrölt paprikát belekeverjük, majd hozzáadjuk a feldarabolt burgonyát.
Az egészet felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a burgonyát, majd jól összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, a köményt, a házi paprikakrémet és egy kevés vörösbort. Az ételt lefedve addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
Jó szaftosan, hosszú lével tálaljuk, mert így a legfinomabb. Jó étvágyat kívánok hozzá!