Nyári zöldségfasírozott recept

Hozzávalók:
- 300 g gomba
- 1 közepes cukkíni
- 3 szál újhagyma
- 100 g zabpehely
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk fűszerpaprika
- 2 ek zsemlemorzsa
- 800 g újkrumpli
- 1 ek napraforgó olaj (a tepsi kenéséhez)
Öntet:
- 150 ml tejszín
- 1 ek ketchup
- 2 ek majonéz
- 200 ml tejföl
- 150 g sajt
Elkészítése:
A cukkínit meghámozzuk, legyaluljuk és kb 10 percet állni hagyjuk.
A levétől kinyomkodott cukkínihez adjuk a felaprított gombát, az újhagymát a zöldjével együtt, a zabpelyhet és a többi hozzávalót.
Kicsi golyókat formázunk a masszából, majd olajjal kikent tepsibe helyezzük a megpucolt, kisebb újburgonyával együtt. Előmelegített, 180 fokos sütőben sütjük kb 40 percig.
Az öntethez a hozzávalókat kikeverjük a sajt kivételével. Leöntjük vele a burgonyás golyókat, visszatesszük sülni kb 10 percre, majd megszórjuk reszelt sajttal és további 10 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »