Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mustáros-tejfölös sertésragú teknős alakú krumplipürével recept

Mustáros-tejfölös sertésragú teknős alakú krumplipürével
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg sertés hús
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 10 dkg kolbász
    • 1 fej vöröshagyma
    • 20 dkg zöldbab
    • 3 db ecetes uborka
    • 1 tk mustár,só,bors ,1/2 ek őrölt piros paprika
    • 3 dl tejföl,2 ek liszt

    Krumplipüréhez:

    • 1 kg krumpli
    • 2 dl tejföl,só

    Díszítéshez:

    • 2 db ecetes uborka
    • 3 db egész bors

    Elkészítése:

    Szalonnát és a húst felcsíkozzuk,hagymát felkockázzuk,kolbászt felkarikázzuk,zöldbabot és az uborkát feldaraboljuk.

    A szalonnát zsírjára kiolvasztjuk, rátesszük a hagymát és a kolbászt, majd hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, majd a húst

    Amikor a hús félig megfőtt hozzáadjuk a zöldbabot ,ecetes uborkát,mustárt sózzuk-borsozzuk. A tejfölt kikeverjük a liszttel és 3-4 ek szaftlével és amikor teljesen megfőtt a hús belehabarjuk.

    A krumplipüréhez a krumplit meghámozzuk,felkockázzuk és sós vízbe megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük és a tejföllel jól kikeverjük.

    Egy tányérra halmozunk 7-8 evőkanállal és teknős formát alakítunk ki belőle.

    Ecetes uborkát felkarikázzuk (ez lesz a páncélja, egész bors szemek a teknős szemei).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá