Hozzávalók:
Krumplipüréhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
Szalonnát és a húst felcsíkozzuk,hagymát felkockázzuk,kolbászt felkarikázzuk,zöldbabot és az uborkát feldaraboljuk.
A szalonnát zsírjára kiolvasztjuk, rátesszük a hagymát és a kolbászt, majd hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, majd a húst
Amikor a hús félig megfőtt hozzáadjuk a zöldbabot ,ecetes uborkát,mustárt sózzuk-borsozzuk. A tejfölt kikeverjük a liszttel és 3-4 ek szaftlével és amikor teljesen megfőtt a hús belehabarjuk.
A krumplipüréhez a krumplit meghámozzuk,felkockázzuk és sós vízbe megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük és a tejföllel jól kikeverjük.
Egy tányérra halmozunk 7-8 evőkanállal és teknős formát alakítunk ki belőle.
Ecetes uborkát felkarikázzuk (ez lesz a páncélja, egész bors szemek a teknős szemei).