Mustáros-tejfölös sertésragú teknős alakú krumplipürével

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertés hús
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg zöldbab
  • 3 db ecetes uborka
  • 1 tk mustár,só,bors ,1/2 ek őrölt piros paprika
  • 3 dl tejföl,2 ek liszt

Krumplipüréhez:

  • 1 kg krumpli
  • 2 dl tejföl,só

Díszítéshez:

  • 2 db ecetes uborka
  • 3 db egész bors

Elkészítése:

Szalonnát és a húst felcsíkozzuk,hagymát felkockázzuk,kolbászt felkarikázzuk,zöldbabot és az uborkát feldaraboljuk.

A szalonnát zsírjára kiolvasztjuk, rátesszük a hagymát és a kolbászt, majd hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, majd a húst

Amikor a hús félig megfőtt hozzáadjuk a zöldbabot ,ecetes uborkát,mustárt sózzuk-borsozzuk. A tejfölt kikeverjük a liszttel és 3-4 ek szaftlével és amikor teljesen megfőtt a hús belehabarjuk.

A krumplipüréhez a krumplit meghámozzuk,felkockázzuk és sós vízbe megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük és a tejföllel jól kikeverjük.

Egy tányérra halmozunk 7-8 evőkanállal és teknős formát alakítunk ki belőle.

Ecetes uborkát felkarikázzuk (ez lesz a páncélja, egész bors szemek a teknős szemei).