Tölcsérbe töltött csirkemáj recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzádunk 1 kiskanál cukrot, majd felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, 2-3 ek olajat adunk hozzá, majd a megkelt élesztőt és még kb 3 dl vizet, majd az egészet alaposan összegyúrjuk és jól kidolgozzuk.
1 órát kelesztjük letakarvalangyos helyen.
Közben elkészítjük a tölcséreket. Vastag gurigát vagy A 4 es rajzlapot a rövidebb éle mentén feltekerjük, majd alufóliával befedjük.
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd 8 részre osztjuk a tésztát és még 5 percig pihentetjük.
A tésztákat kisodorjuk ujjnyi vastagságúra, majd feltekerjük az alufóliára. Lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal és/vagy lenmaggal és ismét 10 percig pihentetjük.
180 fokon kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Közben a megtisztított és feldarabolt vöröshagymát megpirítjuk kevés zsiradékon, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat, kakukkfüvet, sót, borsot szórunk rá ízlés szerint és készre sütjük.
A tölcséreket lehúzzuk a formákról ha kihűltek, majd beletöltjük a csirkemájas ragut.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









