Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tölcsérbe töltött csirkemáj recept

Tölcsérbe töltött csirkemáj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 1 kg liszt
    • 25 g élesztő
    • víz
    • 2 dl langyos tej
    • 2,5 dkg só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • pici olaj

    Kenéshez:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezámmag

    A pirított csirkemájhoz:

    • 3-4 fej vöröshagyma
    • 1 kg csirkemáj
    • só, bors
    • kakukkfű

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzádunk 1 kiskanál cukrot, majd felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, 2-3 ek olajat adunk hozzá, majd a megkelt élesztőt és még kb 3 dl vizet, majd az egészet alaposan összegyúrjuk és jól kidolgozzuk.

    1 órát kelesztjük letakarvalangyos helyen.

    Közben elkészítjük a tölcséreket. Vastag gurigát vagy A 4 es rajzlapot a rövidebb éle mentén feltekerjük, majd alufóliával befedjük.

    A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd 8 részre osztjuk a tésztát és még 5 percig pihentetjük.

    A tésztákat kisodorjuk ujjnyi vastagságúra, majd feltekerjük az alufóliára. Lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal és/vagy lenmaggal és ismét 10 percig pihentetjük.

    180 fokon kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Közben a megtisztított és feldarabolt vöröshagymát megpirítjuk kevés zsiradékon, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat, kakukkfüvet, sót, borsot szórunk rá ízlés szerint és készre sütjük.

    A tölcséreket lehúzzuk a formákról ha kihűltek, majd beletöltjük a csirkemájas ragut.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá