Hozzávalók:
A tésztához:
Kenéshez:
A pirított csirkemájhoz:
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzádunk 1 kiskanál cukrot, majd felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, 2-3 ek olajat adunk hozzá, majd a megkelt élesztőt és még kb 3 dl vizet, majd az egészet alaposan összegyúrjuk és jól kidolgozzuk.
1 órát kelesztjük letakarvalangyos helyen.
Közben elkészítjük a tölcséreket. Vastag gurigát vagy A 4 es rajzlapot a rövidebb éle mentén feltekerjük, majd alufóliával befedjük.
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd 8 részre osztjuk a tésztát és még 5 percig pihentetjük.
A tésztákat kisodorjuk ujjnyi vastagságúra, majd feltekerjük az alufóliára. Lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal és/vagy lenmaggal és ismét 10 percig pihentetjük.
180 fokon kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Közben a megtisztított és feldarabolt vöröshagymát megpirítjuk kevés zsiradékon, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat, kakukkfüvet, sót, borsot szórunk rá ízlés szerint és készre sütjük.
A tölcséreket lehúzzuk a formákról ha kihűltek, majd beletöltjük a csirkemájas ragut.