Tölcsérbe töltött csirkemáj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tölcsérbe töltött csirkemáj

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 1 kg liszt
  • 25 g élesztő
  • víz
  • 2 dl langyos tej
  • 2,5 dkg só
  • 2 tojás
  • pici olaj

Kenéshez:

  • 1 felvert tojás
  • szezámmag

A pirított csirkemájhoz:

  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 1 kg csirkemáj
  • só, bors
  • kakukkfű

Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzádunk 1 kiskanál cukrot, majd felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, 2-3 ek olajat adunk hozzá, majd a megkelt élesztőt és még kb 3 dl vizet, majd az egészet alaposan összegyúrjuk és jól kidolgozzuk.

1 órát kelesztjük letakarvalangyos helyen.

Közben elkészítjük a tölcséreket. Vastag gurigát vagy A 4 es rajzlapot a rövidebb éle mentén feltekerjük, majd alufóliával befedjük.

A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd 8 részre osztjuk a tésztát és még 5 percig pihentetjük.

A tésztákat kisodorjuk ujjnyi vastagságúra, majd feltekerjük az alufóliára. Lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal és/vagy lenmaggal és ismét 10 percig pihentetjük.

180 fokon kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Közben a megtisztított és feldarabolt vöröshagymát megpirítjuk kevés zsiradékon, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat, kakukkfüvet, sót, borsot szórunk rá ízlés szerint és készre sütjük.

A tölcséreket lehúzzuk a formákról ha kihűltek, majd beletöltjük a csirkemájas ragut.